
projecte
Es tracta d’un habitatge residencial gestionat per Fundació Eveho en conveni amb l’Area de suport al Jove Tutelat i Extutelat de la Direcció General d’Atenció a la Infà ncia, éssent un servei de la xarxa pública de serveis socials.
. Els joves usuaris de l’habitatge són menors-adolescents de protecció desemparats. El Projecte d’Autonomia Individual de l’Equip Educatiu que gestiona l’habitatge s’encarrega de la guarda de l’adolescents i tot allò que va implÃcit en aquesta fins la majoria d’edat o bé fins que el jove finalitza el seu procés d’autonomia per tal d’arrivar a la seva emancipació.
Es un servei de carà cter assistencial i educatiu, per a joves pels qui es considera necessari iniciar un procés de desinternament progressiu per assolir la majoria d’edat amb la capacitat suficient per obtenir la integració social, i mantenint-se la tutela i control per part de l’entitat pública de protecció de menors. Les funcions del pis són preparar el desinternament d’aquests menors d’una forma gradual i progressiva, a través d’un pla de treball individual que permeti desenvolupar les seves potencialitats vers la plena autonomia
en arribar la majoria d’edat.
Plantegem els objectius generals prenent com a punt de partida tres à mbits bà sics: finalitat del centre, intervenció amb els adolescents i organització del pis.
història
Una vegada més des de l´entitat i els professionals que hi treballem estem engrescats a seguir treballant en un projecte de pis com el que presentem i del que ens avala una experiència de sis anys. Si més no, tot i els canvis socials i polÃtics que hem patit, els nostres destinataris són els mateixos: adolescents que han de trobar el seu lloc d’adults amb dignitat, i que mai ho han tingut fà cil. Ells són els protagonistes i els beneficiaris del projecte de pis d’automia que us presentem i el reste: sóm tots els professionals i estratègies educatives i pedagògiques que calguin per poder fer de l´acompanyament individualitzat un eix d’autonomia envers l’emancipació amb la mà xima garantia d´èxit.
Aquest mateix projecte segueix donant resposta a joves entre 16 i 18 anys tal com es va iniciar fa sis anys seguint el mateix objectiu que era avançar-nos en la intervenció a la majoria d´edat per tal d´oferir la experiència educativa d´autonomia i aixà aconseguir el treball de prevenció necessari per quan el jove arribi a la majoria d´edat l´haguem pogut dotar de les capacitats i habilitats necesaris i/o més óptimes per enfrontar-se a un futur, on previsiblement tingui la carència d´un nucli familiar que el pugui recolçar. Es per aquest motiu que hem d´ésser conscients de la importà ncia de la nostra feina i cal fer-la amb professionalitat, responsabilitat i afecte que correspon.
Hem d´aconseguir amb aquest projecte que esdevingui pels joves no només un habitatge amb tot el que comporta, que ho és; però tambés és un projecte on el jove s’ha de sentir acollit, entès, segur, valorat, acompanyat. I no sen´s pot oblidar en cap moment, a cap dels professionals que hi treballem directe o indirectament amb el jove, que a partir d´aquest moment i pel seu estat de trà nsit entre l´adolescència i la joventut, comencen a prendre les primeres decisions de la seva vida per ells mateixos i han de tenir la seguretat que encara que s´equivoquin els hi farem costat.
objectius
Plantegem els objectius generals prenent com a punt de partida tres à mbits bà sics: finalitat del recurs, intervenció amb els joves i organització de la residència.
Finalitat del recurs
Esdevenir un espai residencial educatiu amb caire acollidor on els joves puguin viure i créixer en un ambient sa i positiu, que els permeti arribar a la seva majoria d’edat com a ciutadans membres de la societat, preparats per emancipar-se amb garanties d’èxit.

Intervenció educativa
Potenciar el desenvolupament integral dels joves, atenent als à mbits a treballar (sanitari, emocional, cognitiu, relacional...), fent servir una metodologia educativa basada en la participació dels nois i potenciant aquells aspectes positius que poden millorar el seu propi procés, fent-los participar activament de la vida del Pis.
Organització del centre
Potenciar un sistema organitzatiu que atorgui a tot l’equip educatiu del recurs d’unes funcions, tasques i canals de comunicació amb sentit en sà mateixes, però sobretot en el conjunt d’una tasca comú.