projecte
El PIS assistit és una iniciativa promoguda per Fundació Eveho i té una capacitat de 3/4 places.
El pis, acull ajoves a partir de 18 anys. Per tant nois que han assolit la majoria d’edat i no compten amb recursos propis per arribar, amb un mínim de garantia, a la seva autonomia personal. Han de ser joves:
-
Que hagin estat amb anterioritat tutelats per la DGAIA i no tinguin recursos propis per assolir un autonomia global personal i aquest recurs els serveixi de pont per aconseguir-ho.
-
Preferentment els joves que estan participant en recursos residencials de la fundació (derivats de l’Area de Suport al Jove) i Joves de Serveis socials municipals i de la comarca.
L’objectiu general del pis assistit es donar la possibilitat al noi que surt d’un Centre residencial d’Acció educativa, o ha de desintenar-se en un breu espai de temps, que acabi de completar el seu procés maduratiu amb un mínim de suport i recolzament. Els pis assistit ha de servir com a “pont” entre lèstancia al centre i l’emancipació total.
Al mateix temps la tasca formativa i de suport al pis ha de ser com a continuació dels elements i valors treballats al centre. El que canviarà substancialment serà la manera de demanar-los o indicar-los.
En el pis s’accentúa la intervenció educativa a través de l’educador i a partir de:
-
El noi haurà de participar i col.laborar en el manteniment del recurs, així com en el seu procés de formació. Ha de ser conscient del compromís signat a l’hora del seu ingrés.
-
S’ha de considerar l’ocupació laboral del noi com a objectiu primordial i com a demostració principal de responsabilitat i desig d’assolir la plena autonomia.

-
Donar assessorament laboral i ajut de recerca en cas de pèrdua.
-
Valorar els hàbits de convivència i solidaritat amb la resta de residents, així com el respecte pels espais comuns i la normativa bàsica existent.
-
Orientar vers una correcta utilització del seu temps lliure fent-li reconèixer les seves afeccions i gustos. Mostrant-li els passos necessaris per conèixer nous recursos ampliant l’àmbit de relació.
-
Potenciar una real i clara visió de futur, recordant-li que tot representa un esforç: estalvi, petits capricis, vacances…
-
Ajudar a racionalitzar la problemàtica familiar per tal de poder entendre-la millor i assumir-la com a part de la seva història.
Serà el referent tutorial del pis qui conjuntament amb el Jove valoraran quin és el moment on es’aconsegueix l’autonomia que farà possible l’emancipació del Jove i així mateix la sortida del pis.